De naam Toermalijn komt van het Singhalese ‘Tormaolli’ en betekent ‘Iets kleins uit de aarde’. Daarmee werd oorspronkelijk de meeste voor die tijd ondefinieerbare roodachtige mineralen die men vond bedoeld. Pas in de 17e eeuw kon men de Toermalijn onderscheiden. Toermalijn is al sinds de oudheid in Europa bekend; het werd echter op grond van zijn kleurenvariaties geassocieerd met gelijkende mineralen, in het bijzonder Smaragd, Robijn en Spinel. De speciale kleuren combinaties en het feit dat Toermalijn door verwarming of wrijving statisch wordt, is door de tijden heen bestudeerd en beschreven; de oudste geschriften die gevonden zijn, zijn van de hand van Plinius (1e eeuw n.Chr), in zijn werken Naturalis Historia. Rond 1500 duikt de naam Schorl op, die pas in 1800 algemeen gebruikt wordt voor de zwarte Toermalijn. De andere soorten worden pas daarna benaamd.

Toermalijn is een energetische geleider. Dat maakt Toermalijn een dynamische, opbouwende en stimulerende steen die ons helpt de geest, de ziel, het verstand en het lichaam tot een harmonisch geheel te verbinden. Het ontspant en maakt positiever. Toermalijn maakt het mogelijk gebeurtenissen als deel van onze ontwikkeling te (h)erkennen, zodat wij beter begrijpen waar de oorsprong van het beleefde wortelt en welk doel het dient. Daardoor zijn we veel beter in staat onze ontwikkeling te sturen en op harmonische wijze te bespoedigen. Op deze wijze bevordert Toermalijn onze creativiteit en waarneming. Reinigt de aura en alle chakra’s en brengt ze in balans.

Lichamelijke werking toegeschreven aan Toermalijn
*zorgt voor een verbetering in de energie
*activeert de stofwisseling
*heelt littekens

Daarnaast werkt:

Zwarte Toermalijn Schorl*absorbeert aard-, energie- en electromagnetische straling*lost blokkades door straling op*geeft doorzettingsvermogen*voor alle chakra’s

Povondraiet (zwart), harder dan de Schorl*sterke verhoging van de energie door de meridianen*behulpzaam tegen littekens (letterlijk en figuurlijk)*maakt een gelaten neutrale houding mogelijk*vermindert negatieve gedachten*helpt bij stress en belasting*vermindert pijn*neutraliseert de invloeden van schadelijke straling; lost de blokkades die erdoor veroorzaakt zijn, op.

Watermeloen Toermalijn (als watermeloen)*tegen hartezeer*maakt ons doelgericht*maakt liefdevol en is daardoor goed tegen depressieve en negatieve gevoelens*regenereert de uitlopers van de zenuwcellen bij verlamming of een verdoofd gevoel*voor het hart chakra

Toermalijn Rubeliet (roze)*maakt geestelijk ontwikkelingen dynamisch en flexibel*helpt de eigen doelen nadrukkelijk te vervolgen, ook ze naar behoefte bij te sturen*helpt makkelijker contacten te maken*bevordert de joy de vivre*helpt vreugde te beleven aan sex*bevordert de doorbloeding*reinigt het bloed*tegen angina*bevordert herstel na een hartinfarct*tegen agressie*helpt tegen evenwichtsstoornissen*bij keelproblemen*voor het keel chakra en het tweede chakra

Toermalijn Draviet (geel, bruin)*maakt open en bereid hulp te verlenen*bevordert gemeenschapszin*bevordert een pragmatische blik*werkt tegen krampen*regeneratie van de cellen, weefsels en organen*tegen huidaandoeningen*voor alle chakra's.

Toermalijn Verdeliet (donkergroen)*brengt levensvreugde*brengt geestelijke en lichamelijke regeneratie*helpt ons in langslepende situaties opnieuw oriënteren*helpt ons vergeten zielestukjes te herinneren en opnieuw te integreren*helpt ons oude ideëen nieuw leven in te blazen en ze te realiseren*versterkt het hart*bevordert ontgifting*helpt de dikke darm, zowel bij verstopping als bij diaree.

Toermalijn Indigoliet (blauw)*sterkt het streven naar geestelijke vrijheid*bevordert het bewustzijn van trouw, ethiek en verantwoordelijkheid*maakt ons open en tolerant*helpt verdriet en geblokkeerde gevoelens uit te drukken*reguleert de waterhuishouding*bevordert de werking van de nieren en de blaas*behulpzaam bij het genezen van brandwonden.

Toermalijn Siberiet (paars, violet)*stimuleert genezing van het hart*verjaagt illusies*voor een liefdevol bewustzijn*verbindt het basis- met het hartchakra*stimuleert de creativiteit en intuïtie*versterkt toewijding aan onze idealen*maakt het Derde Oog vrij*stimuleert de pijnappelklier*verlicht depressies*verdrijft dwangmatige gedachten*vermindert de gevoeligheid voor vervuilende stoffen*brengt verlichting bij Alzheimer, epilepsie en het chronische vermoeidheidssyndroom

Elixer: Toermalijn bevat aluminium.

per pagina
per pagina

*Áltijd de beste kwaliteit

*Desgewenst advies op maat

*100% niet goed geld terug garantie

*Geen verzendkosten als u boven €50,-- bestelt (voor bestellingen binnen Nederland)

 

 

Wilt u advies of heeft u meer informatie nodig?


Stuur uw vraag naar info@be-liza.nl. 
Of bel 06-382 477 31.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 Be-Liza Edelstenen en Mineralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel